Обезбедимо топли дом за породицу Варга из Борова - www.krajinada.com


Статистика посјета
од 12.2.2016

Данас: 66
Јучер: 228
Недељно: 1263
Мјесечно: 7975
Годишње: 58952
Укупно: 313350

Највише посјета
25.8.2018 2736
1. децембар 2018..


Обезбедимо топли дом за породицу Варга из Борова


Хуманитарна организација Срби за Србе покреће нову велику добротворну акцију за помоћ породици Варга из Боровог села код Вуковара. У веома тешким материјалним условима самохрани отац Радослав храбро подиже шесторо деце: Здравка (12), Ивану (11), Дејана (9), близанаце Луку и Марију (8) и најмлађу Ану (6). 

Уз помоћ представника општине Борово, представници наше организације дошли су до информација о породици Варга, тачније о изузетно тешкој ситуацији у којој се налази ова породица. У прескромном и оронулом кућерку без купатила у свега 28 квадрата одраста и одрасло је чак дванаесторо деце.

Две мале просторије и улаз у кућу, били су до пре неколико година дом старијих шесторо деце оца Радослава. Током последњих 10-ак година старија деца су порасла, осамосталила се и отишла својим животним путевима, неко у потрази за послом, док су се неке од ћерки удале и већ добиле своју децу. Са самохраним оцем Радославом ког је жена напустила, живи млађих шесторо малишана.

Радослав је запослен у локалном комуналном предузећу, а на име деце породица добија и дечији додатак. Свакако недовољно да би се било шта променило набоље у животу ове дечице. С обзиром да је отац већи део дана због посла одсутан, деца практично одрастају сама и препуштени су једни другима.

У разговору са Радославом и представницима општине Борово, закључили смо да је једино решење за иоле бољи и квалитетнији живот ове породице обезбеђивање новог дома. За сада најпрактичније решење јесте куповина неке од десетина кућа у Борову селу које су тренутно на продају, с обзиром да велики број људи све чешће одлази пут западне Европе и продаје своју имовину.

Надамо се да ћемо током предстојећих Божићних и новогодишњих празника успети да прикупимо средства за реализацију овог пројекта, јер услови у којима ови малишани одрастају од рођења су најблаже речено недостојни 21. века у којем живимо.

Хуманитарна организација Срби за Србе упућује апел свим својим добротворима, члановима, пријатељима и волонтерима организације широм света да подрже апел наше организације и помогну да породица Варга по први пут добије прилику да има свој топли том, a деца безбрижно детињство.

 

 

Извор: СЗС
17.11.2018

 
Чланак има: 737  посјета
Број гласова: 10

Оцијените нам овај чланак:

НАЈАВА ДОГАЂАЈА