Лички вишебој у Апатину 2.8.2009 - www.krajinada.com

23. фебруар 2016.


ЛИЧКИ ВИШЕБОЈ У АПАТИНУ 2.8.2009


Већ девету годину за редом у Бањи Јунаковић код Апатина (иначе личке престолнице), одржава се манифестација звана ЛИЧКИ ВИШЕБОЈ. То је нама било упало у очи, да би могли посетити тако нешто. Планирано наравно више људи.. али одоше само пар: Витез, Обровац, Беба и ја. Личкуљица Сааша се после придружила.

Мој субјеткивни утисак је да је сама манифестација Лички вишебој превазишла онакав начин организовања, и да треба мало побољати. Гости су долазили из Сомбора, Апатина, Новог Сада, Осијека, Вуковара, Београда, Невесиња, иностранства итд.

Овогодишњи терен за вишебој је био у непосредној близини базена. Није било монтажних трибина, како би што већи број гостију и посматрача могао да види терен и учеснике. Терен како сам чуо за разлику од прошлих година је измештан, пошто се сада ту граде нови објекти, терени, итд. Пиће можете купити само на 2 места.. прво је "локал", точено пиво, и то млако а не хладно.. а друго је у ресторану оближњег хотела (остало су људи доносили у својој режији).. Ресторан ни изблиза какав би требао да буде.. ал ајде. Није ми циљ да неком овде држим предавања.. али ако је нешто 9. пут организовано, онда треба и кораке напред направити.

Занимљиво је било видети (ако сте довољно високи, па успете да се на врх прстију пропнете ;) ) саме учеснике.. рецимо у вучењу конопца. Екипа Џимитранса је упечатљива ;| .. сваки има по 150 кила :D Оно што је нама пало напамет јесте да неке наредне године и ми са КФ учествујемо као екипа тамо.. и да саставимо екипу од Распућина, Книнџе, Зомбија, Нестора... можда бих ја ту могао да ускочим.. али требало би понове да променим килажу, на горе. За бацање камена са рамена, Дуки је фаворит.. Обарање руку би ваљало ове претходне грдосије и још ликотукраља. ;| Гледао сам мало и то обарање руку 2 грдосије.. човече оно стол се за мало није поломио под њиховом рукама!? :D

У неко време и наша Сааашаа дође, са све пивом и вишњом. Тражила нас, али не може нас наћи. :-[ Смарили је неки на мобилни ::D;D Мало још прозујали и кренули назад за НС.

Још док смо ишли тамо.. мене изули за 1000-рку :-[ Веле ови наши како са Чулетом не требаш плаћати гориво.. већ казне за прекорачење брзине .. Наиме на изласку из неког села стоји ограничење 80км/сат.. ја возио 100, ови то без радара уклавирили, и одмах "стоп".. документа на преглед, и опрема.. чим ми је споменио опрему.. знао сам шта је.. Гладни су и жедни, па да их намиримо.. ::) Још онај ме пита јел имам "трокут".. неки наш :D

Доста се путује до тамо.. скоро 2 сата из НС.. а замисли да идемо 60км/сат ;]\/

Када смо се враћали.. Сааша ишла са нама.. па вели, како тамо код Оџака на семафору требамо ићи лево, а не право како смо ја и витез рекли.. да не буде да не поштујемо права жена, послушамо је.. Прошли неке лежеће полицајце, а то је био први знак да нешто смрди ::) Дошли у Бачки Грачац, и тамо сретнемо неког пандура на улици и питам га ја: "Где је пут за Нови Сад?".. а овај чим је рекао: "Аауууу".. :-[ Све ми је било јасно.. ;) Окрећем фићка за 180 степени.. све шкрипе точкови ;| и назад за Оџаке и семафор 8)

Дошли у НС, и правац штранд, где смо гледали завршетак финала у Риму, за ватерполисте и наше злато!

После у витезове дворе.. 8) Тамо је било праавооо изнео човек пиће, и мамине кифлице :) и ту смо диванили правски.. смејали се ;) .. ово Дуки нешто причао, мало и ја .. спомињали све и сва.. неке личке шале :D

И онда никако да кренемо.. Дај да домаћини иду спавати ;D

Одосмо уз песму која је грмела из аута.. 8) и онда лудница у ауту када смо се враћали за БГ.. има 1 мали кадар снимљен са Бебиног фотоапарата.. па ће 1 дан и то да буде овде.. време глуво доба ноћи.. а оно трешти у ауту "Ђе си света земљо преко Дрине" ;| Да.. интересантна је ствар да може фићков радио да прави бољи штимунг него оркестар у Б. Јунаковић.

Док сам их побацао у 3 чуке, то сам дошао кући у 03часа.. и кревет је мајка! :]]

"Рано јутро пола пет.. мирно спава поштен свет, само лудак као ја, кући се не враћа" ;|

Апатин испод очекивања, Нови Сад на нивоу! ;)

 

 

chule80
2.8.2009.


Dobar izvjestaj Cule! Slazem se sa tobom da iicki viseboj zasluzuje puno bolju organizaciju s obzirom na ovakvu masovnost. Nije to prva godina da imaju opravdanje. Ovo se vec deveti put organizuje. Treba da dignu na malo visi nivo.

Vidjeli smo da tu dolaze ljudi sa raznih strana, pogotovo sa prostora bivse RSK, zato bi barem njih trebalo ispostovati.

Uglavnom je sve proslo u najboljem redu i u pravoj lickoj atmosferi. :(

 

 

licki vitez
3.8.2009.

 
Tags:
APATIN
BACKA
LICANI
LICKI VISEBOJ
2009


Оцијените нам овај чланак:Бадњак код бака Саве у Горњем Селишту на Банији

Никола Тесла добио улицу у Канади

Мала кућа, а велика срећа: Породица Марјан у Баранди

Поврaтком у Штиково Ненадићи оживeли и сeбe и сeло

Обележавање 100 година Мојковачке битке у Сава Центру 18.1.2016

Глински земљорадници: Док је Бранка биће и блага

Догађај вијека: У Кореници посље 80 година поново звоне звона православна

Хуманитарно вече за Миру у Батајници 2.12.2016Број посјета: 1953
Број гласова: 25