Најављујемо XIII Крајинаду за суботу 13. јула 2019 - www.krajinada.com

9. мај 2019.


НАЈАВЉУЈЕМО XIII КРАЈИНАДУ ЗА СУБОТУ 13. ЈУЛА 2019


Драги земљаци,

част нам је да најавимо XIII Крајинаду - дружење Крајишника на београдској Ади Циганлији. Ове године то ће бити у суботу у 13. јула 2019. Почетак намјерно не стављамо, јер ће ова Крајинада бити специфична по томе што ће трајати читав дан. Од јутра до мрклог мрака. Вама је од воље када ћете нам доћи: ујутро, око подне или предвечер.

Крајинада нема неку посебно утврђену програмску шему, већ се све одвија спонтано. Игра се ногомет на мале голиће, повлачи се конопац, скачемо у даљ, бацамо камена са рамена, одигра се и глуво коло, пјевамо наше пјесме да се цијела Ада пролама. Посјетиоци нам долазе из свих крајева Београда, али и других градова Србије (Панчева, Руме, Новог Сада, Пазове, Инђије, Смедерева, Шида и др.), без обзира на пол и старосну доб. Једноставно људи желе да се друже са својим народом, прозборе коју и осјете дух Крајине... као некад што је било у завичају подно Динаре, Велебита, Петрове Горе, Зриснке Горе, Папука...

Ово дружење је специфично и има успјех баш због своје једноставности, односно нема никакву политичку позадину, нити комерцијализацију.

Наглашавамо да је забрањено доношење и дјељење било каквог пропагандног материјала!

Цијена овакве цијелодневне забаве је само 400 динара. Што значи да ћете имати неограничено пиће, али не значи да је дозвољено опијање, напротив, то је забрањено.

 

На вама је да дођете и поведете неког вама драгог, јер то је прилика да сви заједно покажемо ко смо и одакле су нам коријени.

 

КРАЈИНАДА - ТАМО ЂЕ СМО МИ!

 

Како је било на претходним Крајинадама, прочитајте:
Tags:
TRINAESTA KRAJINADA
ADA CIGANLIJA
NAJAVA DOGADJAJA


Оцијените нам овај чланак:Најављујемо једанаесту Крајинаду за недјељу 2.7.2017

Филм "Олуja" ниje зa црвeнe тeпихe

Писмо поводом Дана избјеглица

Најава Банијске вечери у Београду 27.5.2016

Најава: Манифестација "Крајина живи" у Београду 18.12.2022

Одложена је петнаеста Крајинада

Најављујемо: Четрнаеста Крајинада биће 3. јула 2021

Најава: Манифестација "Крајина живи" у Београду 18.12.2019Број посјета: 2778
Број гласова: 208