Најављујемо десету Крајинаду за недјељу 3.7.2016 - www.krajinada.com

4. мај 2016.


НАЈАВЉУЈЕМО ДЕСЕТУ КРАЈИНАДУ ЗА НЕДЈЕЉУ 3.7.2016


Драги земљаци,

част нам је да најавимо десету јубиларну Крајинаду - дружење Крајишника на београдској Ади Циганлији. Ове године то ће бити у недјељу 3. јула 2016. Почетак намјерно не стављамо, јер ће ова Крајинада бити специфична по томе што ће трајати читав дан. Од јутра до мрклог мрака. Вама је од воље када ћете нам доћи: ујутро, око подне или предвече.

Крајинада нема неку посебно утврђену програмску шему, већ се све одвија спонтано. Игра се ногомет на мале голиће, повлачи се конопац, скачемо у даљ, бацамо камена са рамена, одигра се и глуво коло, пјевамо наше пјесме да се цијела Ада пролама. Посјетиоци нам долазе из свих крајева Београда, али и других градова Србије (Панчева, Руме, Новог Сада, Пазове, Инђије и др.), без обзира на пол и старосну доб. Једноставно људи желе да се друже са својим народом, прозборе коју и осјете дух Крајине...

Ово дружење је специфично и има успјех баш због своје једноставности, односно нема никакву политичку позадину, нити комерцијализацију. Наглашавамо да је забрањено доношење и дјељење било каквог пропагандног материјала!

Цијена овакве цијелодневне забаве је само 300 динара. Што значи да ћете имати неограничено пиће, али не значи да је дозвољено опијање, напротив.

 

На вама је да дођете и поведете неког вама драгог, јер то је прилика да сви заједно покажемо ко смо и одакле су нам коријени.

 

КРАЈИНАДА - ТАМО ЂЕ СМО МИ!

 

Како је било на претходним Крајинадама, прочитајте:
Tags:
NAJAVA DESAVANJA
DESETA KRAJINADA
ADA CIGANLIJA


Оцијените нам овај чланак:Најава: Манифестација "Крајина живи" у Београду 18.12.2022

Најава: Свечана академија "Крајина живи" у Београду 17.12.2018

Најављујемо једанаесту Крајинаду за недјељу 2.7.2017

Најављујемо 12. Крајинаду за недјељу 15. јула 2018

Најављујемо десету Крајинаду за недјељу 3.7.2016

ПУТОВАЊЕ ИЗ СНОВА: Обилазак наших западних крајева - Далмација, Лика, Банија и Славонија

Најава Банијске вечери у Београду 27.5.2016

Најава: Манифестација "Крајина живи" у Београду 17.12.2021Број посјета: 4573
Број гласова: 569